Buitenkoken zoals je nog nooit gedaan hebt

Voor wie denkt dat bbq alleen een zomer aangelegenheid is heeft het mis. BBQ kan prima het hele jaar door, maar dan moet je wel het juiste spul hebben. Want met een metalen ketel bbq kook je in die gure dagen toch net even wat minder comfortabel. De kamado bbq daarentegen is uitstekend het hele jaar door te gebruiken. Door de dikke keramische wand blijft de temperatuur perfect stabiel, uren lang. 

Wat is een kamado bbq

Een kamado barbecue is een veelzijdige en traditionele houtskoolgrill, gebaseerd op een eeuwenoud Japans ontwerp. Deze bolvormige grill, gemaakt van keramiek, behoudt warmte en vochtigheid, waardoor je kunt grillen, roken en bakken met uitstekende temperatuurregeling en smaakresultaten.

Ontdek de veelzijdigheid van een kamado

De kamado barbecue staat bekend om zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid. Met deze grill kun je niet alleen traditioneel grillen, maar ook roken, bakken, braden en zelfs pizza's bereiden. Dankzij de uitstekende warmtecontrole en vochtretentie kun je verschillende kooktechnieken toepassen en een breed scala aan gerechten bereiden, van sappige steaks en smaakvolle ribben tot slow-cooked pulled pork en ambachtelijke broden. De kamado bbq biedt dus een oneindige wereld van culinaire mogelijkheden.

Leren koken op een kamado?

Koken op een kamado is easy, zolang je de basics maar kent! Laat je daarom goed adviseren, oefen veel, en heb vooral veel lol. En wil je echt de kneepjes van het vak leren van een echte pitmaster? Doe dan een BBQ Workshop bij Grill Bill.