De badkamer, de plek waar we ons dagelijks in begeven. Wel zo prettig dat deze ruimte dan niet alleen praktisch is, maar ook sfeervol. Omdat het  vaak een flinke klus is om de badkamer een volledige make-over te geven, kiezen we er vaak voor om het stap voor stap te doen. Ondanks het feit dat dit natuurlijk een goede manier is om met beperkte middelen aan de slag te kunnen gaan, wordt het natuurlijk een stuk lastiger wanneer je ook de vloer wilt aanpakken. Je ontkomt er dan niet aan om direct je volledig badkamer onder handen te nemen. Omdat een make over van je badkamer best een uitdaging kan zijn, hebben we een aantal tips die het je een stukje makkelijker kunnen maken.

Het budget

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen, is wat wil en kun je uitgeven voor een nieuwe badkamer? Misschien heb je jaren gespaard en heb je voldoende geld om eindelijk je droombadkamer te laten plaatsen of leen je geld bij de bank in de vorm van een bouwdepot. In beide gevallen kun je uiteraard gewoon over het geld beschikken, maar is het wel handig te weten hoeveel geld dit nu daadwerkelijk is. Wil je alles met spaargeld doen, dan weet je uiteraard precies wat je hebt. Wil je of ben je genoodzaakt om geld te lenen, dan is het zaak zo snel mogelijk met de bank in gesprek te gaan om samen te kijken wat de mogelijkheden financieel nu voor jou zijn. 

Het type badkamer

Nu je weet wat je budget is, kun je op zoek naar een geschikte badkamer. Het fijne, maar ook vaak lastige aan een badkamer is, is dat alles maatwerk is. bijna geen badkamer is natuurlijk qua afmetingen hetzelfde, waardoor het altijd ontzettend specifiek blijft en alles op maat moet worden gemaakt. Uiteraard geldt dit niet voor het toilet en ook niet voor de douche zelf. Een eventuele douchewand daarentegen dus wel. Wanneer je uiteindelijk weet wat je wilt, is het belangrijk verschillende winkel langs te gaan en allerlei soorten badkamers met elkaar te vergelijken. Net zoals we onze zorgverzekeringen vergelijken om te kijken waar de prijs/kwaliteit verhouding het beste is, is het ook aan te raden om dit met de badkamer te doen.

Vloerverwarming

Als je een nieuwe mortex vloer in de badkamer laat plaatsen, dan is het zeker een overweging om eens te kijken naar vloerverwarming. Vooral in de wintermaanden is het natuurlijk heerlijk wanneer je de badkamer binnenstapt en de vloer is lekker warm. Wel dien je er rekening mee te houden dat dit ervoor zorgt dat je badkamer een stuk duurder wordt, dan je misschien vooraf had begroot. Uiteraard is dat niet heel erg, tenminste wanneer je nog wat speling hebt qua budget. Heb je dit niet, dan is het goed te kijken welke aanpassingen je in plaats daarvan zou kunnen doen. Het kan zijn dat je nu voor een prachtige luxe douche gaat, terwijl enkele honderden euro’s minder ook prima is. Door concessies te doen, kan het heel goed zijn dat je uiteindelijke voldoende budget vrijspeelt om toch vloerverwarming te kunnen laten plaatsen.